Moi drodzy potrzebuje waszej pomocy w wyborze maszyny. Wiem, ze pewnie widzieliscie sporo takich watkow, ale bez waszej pomocy nie uda mi sie wybrac maszyny, ktora ma byc prezentem dla mojej narzeczonej .
Chcialbym kupic maszyne Singera. Moja dziewczyna szyje rozne rzeczy typu: kocyki, ostatnio torba ze skory, sukienki, bluzy, bluzki. Nie mam pojecia czym mam sie sugerowac i ktora maszyne wybrac. Zastanawialem sie nad tymi modelami:
[b:11xmw0v7]Singer 8770
[/b:11xmw0v7][url:11xmw0v7]http://www.ceneo.pl/7401729#mh=H6w3ZW2679000m4cSETkBCPGV2s1rP_U75CV6PUnMGe7PPdJv4fsPKAOIEg7fLozenZ4H1qQozlsBNC78f76Kl1zKqYh_rmTCrZwiJIMs23m97hrVSmuLgm-ujux5bH6PVrGiy44PeU1QzO-7YY51x-g1[/url:11xmw0v7]
[b:11xmw0v7]Singer One Plus
[/b:11xmw0v7][url:11xmw0v7]http://www.ceneo.pl/24915658#mh=r2j0eG31580000_tD5vE1Wu6ARChbvaa2XCEkyhOQpTqydJDSUgDOUMQxpxPpRWgYaZTK8m9xF4BB_ERpnTrRpV9oV9bQiocuMJwiJIMs23m97hrVSmuLgm-ujux5bH6PVrGiy44PeU1QzO-7YY51x-g1[/url:11xmw0v7]
Czy mozecie cos polecic? Niekoniecznie wsrod maszyn ktore wytypowalem?
Dziekuje bardzo za wasz czas i pomoc
Witam,
jeśli naprawdę chcesz kupić dobrą maszynę to oprócz Singerów obejrzyj: Janome,Toyota,Juki,Brother,Łucznik...
Radziłabym zacząć od sprawdzenia gwarancji (ile lat) i serwisu (jak daleko i kto go wykonuje). A później: czy ma chwytacz rotacyjny (szybsza i ciszej pracuje);jaki ma "prześwit" (odległość igły od korpusu)- im większy tym wygodniej;czy ma "wolne ramię" -łatwiej zszywać na okrągło obwody zamknięte (rękaw, nogawka);czy ma automatyczne nawlekanie/obcinanie nici; jaka jest max. długość ściegu;czy stolik powiększający pole pracy jest w cenie czy w opcji dodatkowej... i tak dalej i tak dalej...
Moim zdaniem bardzo trudno jest komuś doradzić zakup "konkretnej" maszyny. Firmy ( nie sklepy) sprzedające maszyny mają na swoich stronach zamieszczone dokładne opisy, a niektóre mają też porównywarki parametrów. Może po obejrzeniu będzie łatwiej dokonać "tego właściwego" wyboru.
Pozdrawiam
Ewa
Ja mam trzy Łucznik, Brother oraz najtańszą z Lidla szyję na niej wszystko jest świetna i kosztowała tylko ok. 400,00 zł. Brother tylko sam robi dziurki. Pozdrawiam.
Jestem akurat na bierząco w tym temacie, gdyż właśnie zamierzam kupić nową maszynę. Pomyślałam że podzielę sie spostrzeżeniami. Singer choć nadal bardzo szanowany produkowany jest w chinach. Nie mam nic przeciwko ale obawiam się słabszej jakości. Ja od 12 lat szyję na Husqvarnie Viking e 20. Super maszyna dla początkujących. Teraz, wacham sie miedzy Janome (produkowane w Japoni) a Bernina (produkowane w Szwajcarii).
Proponuję poczytać o tych markach. Maja wiele ciekawych modeli i jeszcze wiecej dobrych opinii.
Niestety, ale produkcja Berniny takze zostala przeniesiona do Chin a tym samym jakosc czesci zamiennych pozostawia wiele do zyczenia, bo sa plastikowe i szybko sie psuja.
Ja mam Janome i jest ok, jednakze dopiero od miesiecy, bo jestem poczatkujaca. Na kursie byly wlasnie maszyny Janome i nauczycielka doradzila mi zakup tejze wlasnie marki.
Singera bym odradzala, bo zbudowany jest z plastikowych czesci produkowanych w Chinach. Nikt kto sie zna na maszynach nie bierze juz pod uwage tej marki przy zakupie.
Pani z kursu nie jest na bieżąco Albo ma umowę z Janome - to drugie chyba nawet bardziej prawdopodobne. Nie ma nic za darmo ani za pół darmo - a Janome się bardzo agresywnie /w sensie - wszędzie/ reklamuje. To się musi odbić na cenie
Singery są fantastyczne i cenowo bardzo przystępne. Mam Singera 9960 - za 2 tys. złotych - 137 wzorów ściegów /a doliczając wariacje w rodzaju rozciągania i odwracania ściegów - w sumie 600/, 5 alfabetów, 13 wzorów dziurek i inne szmery-bajery. Janome za te same pieniądze oferuje 30 wzorów.
Maszynę eksploatuję już 3 lata, szyłam nią nawet grube pokrycia na foteliki samochodowe. Nic się z nią nie dzieje.
Mając zastrzyk dodatkowej gotówki dokupiłam Singera 4423 - i to jest dopiero zachwyt! 750 zł i maszyna nie do zdarcia. Wykorzystuję ją do "grubszego" szycia - zdarzyło mi się nawet przebić na wylot skuwkę zamka - i nic się nie stało, chociaż łomot był straszny.
Parę dni temu rozmawiałam na targach w Łodzi z przedstawicielem Janome - zapytał czym szyję - gdy powiedziałam, że 4423 - pokiwał tylko głową i powiedział - no tak, to świetna maszyna...
Ania
maszynach jak± jakich¶
zona szyje zarowno cieniutkie materialy bluzki, koszule jak i wszywa do kurtek zimowych suwaki jeans tez szyla maszyna jest super maszyna robi automatycznie dziurki w salonie sprzedazy w warszawie jest osoba ktora zaprezentuje mozliwosci maszyny i odpowie na wszelkie pytania maciej
A co powiecie o Arce Radom? Mam ,raczej miałam Brothera i niestety po 3 latach użytkowania trafił go szlag....niby taki wspaniały 60 programów szycia itp itd. Coś zgrzytnęło , gruchnęło i okazało się,że w środku sam plastik i nie do naprawienia.... Zastanawiam się teraz właśnie nad taką maszyną
http://arkaagd.pl/produkt.php?id_produktu=21
albo taką
http://arkaagd.pl/produkt.php?id_produktu=22
z własnego doświadczenia moge Ci polecić maszyny firmy lucznik.info bo są naprawde trwałe i niezawodne. Ja od 3,5 roku mam moją i nie było z nią wiekszych problemow
zobacz sobie [url:29fqcocj]http://www.galerialucznik.pl/pl/p/BALLADYNA-II-2020-Wysylka-i-poradnik-GRATIS/4[/url:29fqcocj] ja na niej pracuje, cicha, łatwa w obsłudze i bezawaryjna.
do 1500 spokojnie teraz kupisz bardzo dobrą Bernina i to taką sobie wybierzesz która normalnie kosztowała dużo więcej bo mają 20-lecie marki więc strasznie poprzeceniana jest większość modeli, warto sobie zerknąć na stronkę, myślę, że nawet poniżej 1000 zł spokojnie byś sobie któryś model dobrała
Twoja dziewczyna ma super chłopaka, gdyby mi mój narzeczony kupił na prezent maszynę to bym skakała z radości A teraz do rzeczy. Ja bym proponowała Ci jeszcze rozejrzeć się wśród Łuczników, stara, solidna firma. Od pokoleń u mnie w rodzinie Jakieś 4 miesiące temu zaopatrzyłam się we własną maszynę, bo tak to na mamusinej działałam. Mam spore doświadczenie w szyciu, więc postawiłam na model bardziej zaawansowany http://www.galerialucznik.pl/pl/p/Marty ... atis-/1314 czytaj 99 ściegów,wbudowana pamięć ściegów i wiele przydatnych funkcji, które na początku mojej przygody z szyciem były mi niepotrzebne, teraz dopiero jestem w stanie je docenić. Zatem pytanie? Na jakim etapie jeśli chodzi o szycie jest Twoja narzeczona? Jeśli początek proponowałabym z Łucznika np. LIDIA 2016, jeśli nie są to jej początki to może AMELIA II 2005 słyszałam, że super, a jeśli już jest naprawdę zaawansowana w szyciu to ta, którą sobie ja kupiłam i wyżej podlinkowałam będzie najlepsza moim zdaniem
Ja na początku szyłam na babci Łuczniku, a potem zaczęłam szukać czegoś dla siebie i biorąc pod uwagę przewertowane przeze mnie blogi i opinie zdecydowałam się na Janome 423s i jestem zadowolona:), zapłaciłam za nią coś koło 1000zł. Ma obszywacz do dziurek, ściegi elastyczne i jak na moje początkowe zdolności myślę, że jeszcze lata mi posłuży. Trochę brakuje mi owera:<, ale myślę, że się zbiorę już nie długo i kupię Merrylocka:). Łuczników nie polecam teraz, bo ponoć wykupione są przez Chińczyków i teraz to najtańsza szmira. Ponoć te maszyny z Lidla są niezłe, ale nie próbowałam:), prawdopodobnie na początek też wystarczą - lepiej wydać 400zł i jak Cię mocno wciągnie to wtedy możesz sobie za kilka lat sprawić coś lepszego niż kupić maszynę za 1500zł i żeby się okazało, że będzie się kurzyła w kącie.
1500zł to dosyć wysoki budżet. Myślę, że za taką kwotę można mieć już porządną maszynę. Sama od lat używam maszyny Łucznik i muszę przyznać, że jest naprawdę godna uwagi. Jeszcze wiele lat temu moja babcia miała swoją maszynę tej samej firmy, która działa do dziś. Jak widać to naprawdę inwestycja na lata
Burda Style to miesięcznik o modzie, w którym co miesiąc prezentujemy nowe niepowtarzalne kolekcje do samodzielnego uszycia. Każdy fason jest zaprojektowany zgodnie z najbardziej aktualnymi trendami ze światowych stolic mody i rozrysowany w formie precyzyjnego wykroju, który umożliwia jego uszycie.